Gandia

Patisseria Tano S.L.
Pastisseria Tano S.L.

Pastisseria Tano S.L.

Tano, is een kleine, maar heel fijne keten van liefhebbers. Liefhebbers van de echte patisserie, d.w.z. een plek waar gedreven, hoog geschoolde banketbakkers, de mooiste taartjes, gebakjes, koekjes, caketjes maken en samenkomen met de mensen, die op een plezierige manier opgewonden raken van al die heerlijke geuren en smaken. Wij…

Restaurant Bar California
Restaurant Bar California

Restaurant Bar California

Restaurant Bar California in Oliva is een typische Spaanse eetgelegenheid, die zich qua bezoekers en gerechten gemakkelijk aanpast aan het specifieke moment van de dag.

Het Moorse en Middeleeuwse kwartier van Oliva en daarna … strand
Restaurant Soqueta
Restaurant Soqueta

Restaurant Soqueta

Restaurante Soqueta in Oliva. Heeft iets prettigs luxe. Het is ruim van gevoel, maar toch intiem genoeg om bijv. een aanzoek te doen, of die nog eens te herhalen of een goed achterliggend jaar aan het begin van een vakantie met elkaar te vieren.

De strandkant van Gandia
De sport- en strandkant van Gandia

De sport- en strandkant van Gandia

Het strand van Gandia (Valencia) is breed en lang met schoon zand en helder water. Noord van de haven ligt een brede boulevard en zuid ervan is zonder bebouwing met een lage duinenrij. In de enkele wintermaand wat stil, maar anders bruisend, ook door de spetterende optredens aan de haven.

Door Gandia, een inspirerende wandeling door het heden en verleden
Ibiza, Formentera of Mallorca? Laat je in de boot (mee)nemen naar de Balearen!
Halve dag autorit Marina Alta, hoogvlaktes, vergezichten en lekkere restaurants
Parpalló-Borrell, de 6 kramen van het dorp Barx en de bijzondere Koelkast wandelroute
Dagje Gandia
Dagje Gandia

Dagje Gandia

Eerder hebben wij Gandia een verborgen schatje genoemd. Nu we wat meer tijd aan haar konden besteden, wijzigen wij dat in SCHAT, met hoofdletters dus. Een interessante STAD, een STAD met een zeer bijzondere geschiedenis zeker voor hen die van drama en intriges houden.

PreviousNext

Gandia voor jou

Gandia is een verborgen schatje en ligt op 65 km ten zuiden van Valencia. Zij is een van de grotere steden aan de kust en sterk Spaans georiënteerd. Een boeiend centrum van handel en toerisme, voornamelijk op Spanjaarden (toeristen uit Madrid) geconcentreerd.

De feesten en festivals van Gandia zijn legendarisch. De Fallas, net als bij grote broer Valencia van 12 tot 19 maart zijn van hoge kwaliteit. Las Hogueras de San Juan in de zomertijd, het feest van de zomervuren, brengt heel veel Spaanse bezoekers op de been.

Het strand ligt zo´n 2 km van de stad waardoor het strandleven en de handel gescheiden blijven. Eén van de voordelen daarvan is dan ook, dat ook in de winter het interessante (oude) centrum van Gandia open en levendig blijft.

En dat geldt ook voor de El Palau Ducal de Gandia, een van de vele architecturale monumenten uit de feodale periode van Gandia. De Santa Maria kerk is een prachtig voorbeeld van de Valenciaanse gotische periode en als extraatje zijn er levendige markten in het weekend en ‘s zomers langs de boulevard. De archeologisch geschiedenis is terug te vinden in het MAGA Museu Arqueologic de Gandia

Adres

MAGa Museu Arqueologic de Gandia

Carrer Hospital 18
GandiaValencia 46702
Spanje
  • Telefoon: 962 959 540
  • Fax: 962 959 569

Maandags gesloten. Rest van de week van 10-19.00 uur zondags van 10 tot 14.00 uur.

Wat is er te doen in Gandia?

Klik op de ‘markers’ op de kaart voor meer informatie.


Deel pagina