Running

Intensief wandelen
Intensief wandelen

Intensief wandelen

Van Nordic Walking tot Bergwandelen en van Natuurwandelingen tot Power Walking er wordt wat afgewandeld langs de kust en in het prachtige achterland van de Costa Blanca. Sportief wandelen is voor iedereen en de effecten zijn groot.

Huerta de Alicante
Huerta de Alicante

Huerta de Alicante

Al eerder beschreven wij het belang van het water rondom de stad Valencia en de ingenieuze irrigatiesystemen om het water te kunnen sturen en zo te gebruiken bij de landbouw. Bewoners van Alicante en Orihuela hebben door de geschiedenis heen dezelfde kundige techniek toegepast om de landerijen, de huerta's, gecontroleerd…

Aquajogging, ook voor vakantiegangers
Aquajogging, ook voor vakantiegangers

Aquajogging, ook voor vakantiegangers

Natuurlijk onderhoud je het normale trainingschema wat je ontving, om ervoor te zorgen dat je optimaal getraind en sterk van lijf en leden aan de start verschijnt van de komende hardloopwedstrijden. Maar als dat niet altijd helemaal lukt, is er altijd nog het dagelijkse Start to Run zwembad-runningprogramma.

Wandelend of hardlopend cirkelen om de Olta
Wandelend of hardlopend cirkelen om de Olta

Wandelend of hardlopend cirkelen om de Olta

Het (hardloop)rondje Olta kenmerkt zich door: afwisseling, zowel in verharding als in hoogte, met overal geweldig uitzicht, duur 1 uur en 10 min, moeilijkheidsgraad voor hardlopen gemiddeld, Nordic Walken pittig, maar wandelen makkelijk, afgezien van wat stijgende stukken. Vooral het feit dat je rond kunt, maakt het aantrekkelijk.

De strandkant van Gandia
De sport- en strandkant van Gandia

De sport- en strandkant van Gandia

Het strand van Gandia (Valencia) is breed en lang met schoon zand en helder water. Noord van de haven ligt een brede boulevard en zuid ervan is zonder bebouwing met een lage duinenrij. In de enkele wintermaand wat stil, maar anders bruisend, ook door de spetterende optredens aan de haven.

De vuurtoren van Cap de la Nao en de 9 stranden van Javea (Xàbia)
In stevige pas of elegante draf op weg naar de Faro de Plata in Albir
Lopen? Het maakt je gelukkiger!
Lopen? Het maakt je gelukkiger!

Lopen? Het maakt je gelukkiger!

Na een paar jaar, waarin je op allerlei plekken aan de Costa Blanca en daarbuiten aan allerlei loopjes van vijf, tien en af en toe zelfs 21 km meedeed, ben je misschien een keer toe aan een marathon. Eén keer moet je dat toch meemaken ...

Waar vind je hardloopwedstrijden?
Waar vind je hardloopwedstrijden?

Waar vind je hardloopwedstrijden?

Op veel plaatsen aan de Costa Blanca worden gedurende het hele jaar wedstrijden georganiseerd van 4km tot marathons. Check een aantal websites met recente informatie over waar deze wedstrijden gehouden worden.

Costa Blanca FREE Friday Night Run
Costa Blanca FREE Friday Happy Running Hour

Costa Blanca FREE Friday Happy Running Hour

Samen, vrolijk en actief werken aan een gezond hart, een gezond lijf en nieuwe sportieve vrienden én zorgen dat je in je jeans blijft passen. Dat zijn zo ongeveer onze …. doelen. Daarom doen we regelmatig samen een 'run' langs de boulevards van Altea en Albir. Doe je mee?

PreviousNext

Running voor jou

Gezonder en fitter worden en blijven wie wil dat nu niet? En goed leren hardlopen is daarvoor een geweldig medicijn. Maar hoe doe je dat? Zonder dat je blessures krijgt, zeker met die harde ondergrond? En op een manier die echt leuk is en voor iedereen en beginner en gevorderde geschikt?

Hardloopwedstrijden

Voor de echte gevorderden zijn er wel lekkere en stevige loopjes vooral in het zgn. winterseizoen, wat loopt van oktober tot en met april. Zie daarvoor Waar vind je hardloopwedstrijden.

Leren Harlopen

Onder verantwoorde begeleiding goed of nog beter leren hardlopen kan op twee plekken aan de Costa Blanca nl. in het prachtige Omnisport Centrum (Polideportivo) in Alfàs del Pi en het Atletiekstadion in Benissa, Palau San Pere. Hier traint de zeer ervaren trainer Dick Suèr beginners en gevorderden. In 6 wekelijkse groepsbijeenkomsten met veel gevarieerde oefenstof en in een combinatie van power walken en running loopt u gegarandeerd ca. 20 minuten onafgebroken hard. Ook personal training is mogelijk. Wanneer en meer? Kijk op de website van Run to be fit

Atletiekverenigingen

Natuurlijk kun je je ook gelijk aansluiten bij een van de atletiekverenigingen die veel dorpen of steden hebben, informeer bij het gemeentehuis, maar, let op, de echte beginner wordt hier meestal maar heel kort als beginner aangezien, waardoor het ook echt en veel te snel heel hard lopen wordt. Met blessures en een helemaal geen goed en lekker leven gevoel als resultaat.

Waar vind je de stadions aan de Costa Blanca?

Meer Costa Blanca voor jou over Running en Hardlopen

Deel pagina